Omgeving

 

Cultuur

Montferland kent twaalf kernen. Met prachtige natuur, historische gebouwen en tal van culturele schatten.
Een parel is kasteelstad 's Heerenbergh. De stad ontdek je met een wandeling langs historische en culturele plekken. Bij veel van de plekken die je onderweg tegenkomt hangt de nodige informatie. Je kunt er met een stadgids op uittrekken of zelf de omgeving verkennen.

Het Bergherbos was in de eerste en tweede wereldoorlog een spannend gebied.Je vindt hier nog steeds de sporen uit deze periode, zoals de loopgraven waar soldaten zich verscholen. Als je vanaf de Beekse kant het bos inwandelt kom je al snel loopgraven  uit de eerste wereldoorlog tegen.
Het Bergherbos vormde lange tijd ook een mooie smokkelroute.
De inwoners van Montferland hebben de grens nooit zo gevoeld. Er werd over en weer gewerkt en gewinkeld. Je rijdt binnen enkele minuten de Elterberg op. Vanaf dit hoge punt kijk je prachtig in het mooie Rijndal bij Emmerich. Emmerich ligt langs de Rijn en een wandeling over de nieuwe promenade met vele restaurants is een aanrader.
Montferland heeft vele molens o.a. de monumentale st Martinusmolen in Didam en de fraaie Torenmolen in Zeddam. De Torenmolen behoort tot de oudste gemetselde molens van West Europa.
Media
  • DSC_0721
  • BB Bed and Breakfast Beekse Brink Montferland Cultuur 1 Kasteel 2
  • BB Bed and Breakfast Beekse Brink Montferland Cultuur 1 Kasteel 3
  • BB Bed and Breakfast Beekse Brink Montferland Cultuur 1 Kasteel 4